Ontvoerde hulpverlener vrijgelaten

Icoon BuitenlandsEric Damfreville, een Franse hulpverlener, is vanmiddag om drie uur vrijgelaten. Hij werd samen met een collega en drie Afghaanse medewerkers op drie april ontvoerd in het zuidwesten van Afghanistan door de taliban. Zijn collega was al eerder vrijgelaten. Zij werkten voor ‘Terre d’Enfance’ in de provincie Nimroz dat grenst aan Iran. De Fransen hadden beloofd om hun troepen terug te trekken uit Afghanistan.

De Franse minister van Buitenlandse Zaken, Philippe Douste-Blazy, vertelt dat er vertegenwoordigers van de Franse ambassade in Afghanistan zijn die Damfreville opvangen. Tevens wordt er alles aan gedaan om ook de drie Afghaanse medewerkers, die nog altijd gegijzeld zijn, ook vrij te krijgen.

Vanwege de medische onderzoeken die Damfreville nog te wachten staan, komt hij pas in de nacht van vrijdag op zaterdag of op zaterdagochtend aan in Frankijk. “Hij heeft erg geleden en is daarom er zwak. Hij heeft achtendertiig dagen vastgezeten”, verklaart de organisatie Terre d’Enfance