Bloed vloeit bij Gumball 3000

Icoon BuitenlandsTwee deelnemers aan de omstreden Gumball-rally hebben een fataal ongeluk veroorzaakt met de Porsche 911 Turbo Techart waar zij in reden. Een Volkswagen Golf, bestuurd door de 67-jarige Vladimir Cepuljoski, werd met hoge snelheid frontaal geraakt door de Porsche van Team 74. De Golf was geen deelnemer aan de Gumball-rally. Een passagier uit de Golf ligt op de intensive care. Het is nog niet zeker of zij het zal halen.

Het ongeluk gebeurde op de Struga-Qafasanweg in MacedoniŽ vlakbij een benzinestation. De bestuurder overleed ter plekke, zijn vrouw verkeert in kritieke toestand en is overgebracht naar de Intensive Care in Skopje.

Na de aanrijding is Team 74 er vandoor gegaan in een BMW met Russische kentekenplaten, later zijn zij echter alsnog aangehouden door de politie van MacedoniŽ bij de grens met AlbaniŽ.

Volgens ooggetuigen haalde de Porsche de stoet met andere hardrijdende Gumballers vlakbij een kruispunt in. Het zou volgens hen gaan om een Porsche met Russische platen. Ooggetuigen melden dat de Porsche misschien 200 kilometer per uur reed.Met dank aan Yabadab en Omerta voor de submit.