Thieme dreigt Maarten 't Hart te lozen

Fractievoorzitster Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren (PvdD) dreigt Maarten 't Hart uit haar partij te zetten. Ze vindt dat de schrijver haar discrimineert op basis van religie. Thieme vindt de mening van 't Hart botst met haar eigen opvattingen.

't Hart was lijstduwer van de PvdD. De dierenpartij veroverde bij de verkiezingen twee zetels. De schrijver vindt dat Thieme geen Kamerlid kan zijn, omdat zij lid is van de zevende-dags adventisten, een geloofsgemeenschap die er volgens hem 'lugubere' opvattingen op na houdt. Volgens 't Hart vindt Thieme vlees eten een zonde. De fractievoorzitster van de PvdD noemt dat een stelling die de schrijver uit zijn duim heeft gezogen.

Thieme vindt dat 't Hart haar discrimineert. In HP/De Tijd zegt ze: "Hij zegt: 'Adventisten mogen de Partij voor de Dieren niet leiden'. Verander dat in joden, moslims of katholieken en voor iedereen is duidelijk dat er sprake is van discriminatie." De PvdD claimt een platform te willen zijn voor iedereen die vindt dat het beter moet gaan met dieren.