Religieus protest bij begrafenissen Virginia Tech

Icoon BuitenlandsDe families van degenen die om kwamen in de slachting op de Virginia Tech school zullen wellicht niet in alle rust hun geliefden kunnen herdenken. Een beruchte religieuze antihomo groepering, die bekend is van protesten tijdens begrafenissen van gesneuvelde Amerikaanse militairen, is ook van plan tijdens deze begrafenisdiensten te verschijnen.

De Westboro Baptisten Kerk (WBC) uit Topeka, welke overigens niet verbonden is met de nationale Baptisten gemeente, heeft aangekondigd op te komen dagen. Ze maakten dit bekend kort nadat er 32 mensen omkwamen bij de ergste schietpartij in de Amerikaanse geschiedenis.

De organisatie, opgericht en geleid door Fred Phelps, gelooft dat de Verenigde Staten zichzelf zullen vernietigen door de acceptatie van homoseksualiteit en andere "zonden van het vlees". De dochter van Phelps, Shirley Phelps-Roper, zei dat de slachtoffers het aan zichzelf te danken hebben dat ze niet meer leven. Ze zouden geen ware christenen zijn geweest.

Door God gezonden
"Het bewijs is dát ze geen ware chistenen waren. God zou dit nooit toelaten aan zijn ware volgelingen. Je hoeft niet verder te kijken naar bewijs. Deze mensen zijn nu in de hel." Phelps-Roper is van mening dat Cho Sung-Hui, die na de schietpartij zijn eigen leven nam, door God naar de Virginia tech school was gestuurd om degenen die doodgeschoten zijn te straffen. Overigens denkt Phelps-Roper dat ook Cho in de hel is aangezien hij het gebod dat je niet doden mag heeft gebroken.

Door de stuitende wijze waarmee ze hun mening verkopen en de haat tegen katholieken, joden en andere groepen, is de WBC bekend als een haatgroep en worden ze in de gaten gehouden door diverse antidiscriminatiegroepen. Juist om dit soort protesten bij herdenkingen en begrafenissen te voorkomen heeft de staat Virginia een wet aangenomen die protesteren verbiedt in de buurt van deze gebeurtenissen. Ze mogen niet op gehoorafstand plaatsvinden. Andere staten hebben inmiddels ook een dergelijke wet aangenomen.
Homohater
Protesteren bij een begrafenis.

Met dank aan Nood-kloon voor het vertalen en voor de submit.