Bowlen op straat levert nachtje brommen op

Een groep van elf Maastrichter studenten die iets te diep in het glaasje hadden gekeken, had een een briljant idee. Het spelen van een potje straatbowling. Helaas kon de sterke arm der wet de activiteit minder waarderen, en hield het elftal in de trein aan.

Na een avondje bowlen, namen ze twee bowlingballen mee om er in Schin op Geul mee op straat te gaan bowlen. Door het op de ruwe klinkers te gebruiken in plaats van op een gladde baan, zouden de ballen ernstig zijn beschadigd. Dit liet de politie vandaag weten.

De studenten zijn flink aan de tand gevoeld door de agenten en hebben een nachtje in de cel moeten overnachten. Het elftal heeft laten weten spijt te hebben van hun actie, en heeft vanmiddag hun excuses aangeboden aan het bowlingcentrum, aldus de politie.

Toen de studenten naar het station van Schin op Geul waren gezwalkt, zouden ze planten uit bakken hebben getrokken. In de trein naar Maastricht zouden zij passagiers hebben lastiggevallen en zich als belhamels hebben gedragen.

Bij station Meerssen vond de conducteur het welletjes. Hij bracht de trein tot stilstand en hield de deuren gesloten tot de politie de heren kwam arresteren.