Voetbal: Uitslagen 1/4 finale Champions League

Icoon Champions League Vanavond werden er twee wedstrijden gespeeld in de kwartfinale van de Champions League. De returns staan voor volgende week dinsdag op de agenda.

Chelsea – Valencia (1-1)
Op Stamford Bridge troffen Chelsea en Valencia elkaar. De thuisploeg had het meeste balbezit in de eerste helft maar deed daar relatief weinig mee. Uitgespeelde kansen leverde het niet op voor de Engelsen. Wel kansen aan de kant van Valencia. Eerst was het Silva die van dichtbij de bal overschoot, kort daarna moest Cech in actie komen om Del Horno het scoren te beletten. Na een half uur kwamen de bezoekers op voorsprong door een prachtig doelpunt van David Silva die vanaf grote afstand de bal over de doelman heen schoot. Na de pauze begon Chelsea goed wat al snel resulteerde in een goede mogelijkheid voor Kalou. In de 53e minuut bracht Drogba de stand weer in evenwicht door de 1-1 achter Canizares te koppen. In het restant van de tweede helft bleef Chelsea de beste ploeg en creëerde de meeste kansen. Doelpunten vielen er echter niet meer.

AS Roma – Manchester United (2-1)
AS Roma speelde in het eigen Stadio Olimpico tegen Manchester United. Na iets meer dan een half uur mocht Manchester United-speler Paul Scholes gaan douchen na een rode kaart. Scholes kreeg twee keer een gele kaart voor overtredingen op Totti en Wilhelmsson. Het betere Roma kwam kort voor rust op voorsprong door een doelpunt van Taddei. In het vervolg kwam United op gelijke hoogte door de gelijkmaker van Rooney die de bal goed aannam en onberispelijk raak schoot. Toch zou er nog éénmaal gescoord worden, ditmaal door Roma. Van der Sar pareerde een afstandsschot van Mancini nog maar in de rebound wist Vucinic de Nederlandse doelman wel te verschalken, hiermee was tevens de eindstand bereikt.

Meer sportnieuws op FOK!sport