Bassie is boos over 1 aprilgrap

Icoon OpmerkelijkBassie is boos. Winkeliersvereniging de Liekeblom in Leek heeft de naam en het portret van de bekende clown gebruikt voor een 1 aprilgrap. Onder de foto stond dat Bassie aankomende zondag gratis koffie met koek zal schenken in het winkelcentrum. Bassie is niet om toestemming gevraagd en is ontstemd. ''Dit is een 1 aprilgrap. Maar over de rug van kinderen moet je geen geintjes maken.''

Bassie van Toor vindt dat hem schade is aangedaan met de advertentie. ''Als er zondag veel mensen komen, zal worden gezegd: 'Bassie is niet komen opdagen'. Dit is een aantasting van mijn goede naam.'' Als de winkeliers voor zondag niet publiceren dat het om een grap gaat, zal Bassie een schadevergoeding eisen. Deze zal hij doneren aan het Sophia-kinderziekenhuis.

Juwelier Bert van Zanten, bedenker van de grap, is verbaasd dat Bassie de grap niet kan waarderen. ''Het is zonneklaar dat je onze advertentie met een knipoog moet lezen.'' Van Zanten hoopt er in een persoonlijk gesprek met de clown uit te komen.

Bassie