Mr. Bean veroorzaakt chaos in Amsterdam

Hoog bezoek in Amsterdam.†Voor de premiŤre van zijn nieuwe film 'Mr. Bean on Holiday', vereerde Rowan Atkinson onze hoofdstad maandag met een bezoek. De 52-jarige†Brit kwam fietsend aanrijden†bij bioscoop Tuschinski. De belangstelling voor de brokkenpiloot was zo groot dat het al snel - zoals altijd rond hem - een grote chaos werd.

De kans is groot dat 'Mr. Bean on Holiday'†de allerlaatste Mr. Bean-film wordt. Rowan Atkinson noemt het "hoogst onwaarschijnlijk" dat de serie een vervolg krijgt.†Het uitvoeren van stunts vergaat†hem niet meer zo simpel als vroeger.†"Als je ouder wordt, gaat alles minder makkelijk. Het wordt lastiger om de stunts uit te voeren, maar ook om de onnozelheid van Mr Bean te verbeelden."

Daarnaast dwingen†de uiterlijke verandering van hemzelf, en dus ook van Mr Bean, hem tot stoppen. "Hij is gebaseerd op hoe ik eruit zag in de jaren negentig. Hoe ouder ik word, hoe minder ik op hem ga lijken. Dan gaat het vreemd worden. Ik heb Mr Bean altijd gezien als stripfiguur en die blijven er ook altijd hetzelfde uitzien.

Mr Bean, door Atkinson gecreŽerd in 1990, is geen deel van de acteur geworden. "Ik denk helemaal niet aan hem als ik hem niet speel. Het is een personage dat ik kan spelen en gemakkelijk weer kan loslaten. Daar ben ik dankbaar voor. Ik zou niet willen dat Mr Bean zou blijven rondspoken."†Het afscheid valt hem dan ook alles behalve zwaar. "Ik zal hem niet missen".


Mr. Bean