Straatracer opgepakt na zwaar ongeval

De Belgische politie heeft de voortvluchtige bestuurder van een zwarte Porsche opgepakt die vorige week zaterdag tijdens een straatrace een jonge Fransman levensgevaarlijk verwondde.

De Fransman stortte vorige week met zijn auto van een viaduct in Aalst twaalf meter naar beneden. Hij kwam terecht op een stilstaande trein. Het slachtoffer, Alexis G., verkeert nog steeds in levensgevaar.

Het Nieuwsblad, een Belgische krant, wist de mogelijke bestuurder van de Porsche op te sporen die tegen de Fransman racete. Het ging om de 20-jarige Yannick R. Een student die rondrijdt in de zwarte Porsche van zijn moeder. Het Nieuwsblad speelde de informatie door aan de politie. Yannick R. heeft inmiddels bekend dat hij in de straatrace was betrokken.

Volgens een parketwoordvoerder gaf de straatracer toe dat beide auto's met 150 kilometer per uur over het viaduct in Aalst reden. Toen de Belg de gele Seat van de viaduct zag storten besloot hij door te rijden. Yannick R. wordt vervolgd voor vluchtmisdrijf en het veroorzaken van een zwaar ongeval.


Van de gele Seat van de Fransman bleef weinig over
Foto: VRT Nieuws