Française drie dagen vast in lift

Icoon BuitenlandsEen 19-jarige Française heeft drie dagen vastgezeten in een lift van een appartementencomplex in de Parijse voorstad Saint Dénis. De vrouw, die verstandelijk beperkt zou zijn, werd op 22 december uitgedroogd maar nog levend uit de lift bevrijd.

Drie dagen eerder, toen de vrouw niet thuiskwam, had haar vader al contact opgenomen met de conciërge van het gebouw. Hij had het vermoeden dat zijn vermiste dochter vastzat in een lift die het had begeven. En inderdaad, er bleek een lift stuk te zijn. De conciërge en de reparateur hebben gecontroleerd of er iemand in die lift zat. Er was immers geen alarm geactiveerd. Toen er geen geluid uit de lift kwam, concludeerden ze dat de cabine leeg was.

De liftreparateur begon een dag later met de reparatie van de lift. Hij kreeg het karwei niet af. Daarom kwam hij de 22e terug om de klus te voltooien. Pas toen kwam er zacht hulpgeroep vanuit de lift.

De vader van het meisje had de vermissing van zijn dochter in tussentijd bij de politie gemeld. Hij heeft een klacht ingediend wegens het verzuimen een persoon in nood hulp te verlenen. In Frankrijk is dat een strafbaar feit.