Jij bent Persoon van het Jaar

Icoon InternetGefeliciteerd, jij bent de Persoon van het Jaar 2006. De titel die jaarlijks door het gezaghebbende Time Magazine wordt toebedeeld ging namelijk naar de gebruiker van internet. Volgens Time ben jij dus verantwoordelijk voor het "herscheppen van het informatietijdperk".

Time noemt het een revolutie op internet. Niet langer wordt het web passief gebruikt, maar actief vormgegeven en gevuld door de gebruiker, die zelf bepaalt wat er op de digitale snelweg te vinden is, door bijvoorbeeld foto's en video's te uploaden. Volgens het blad is er dus sprake van een 'nieuw internet',

Dat mensen elkaar gratis deze informatie aanbieden zal volgens Time niet alleen de wereld veranderen, maar ook de manier waarop de wereld verandert. Ook de samenwerking op grote schaal is uniek, volgens Time Magazine. "Het gaat over het kosmische compendium van kennis Wikipedia, het miljoenennetwerk YouTube en de online metropolis MySpace."

Toch is het niet alleen maar geweldig op het internet. Evenzeer als de wijsheid, wordt ook de stommiteit van de massa tentoongespreid op het net. "Sommige commentaren op YouTube laten je in huilen uitbarsten om de toekomst van de mensheid, alleen al om de spelling en dan hebben we het nog niet eens over de obsceniteit en de onverbloemde haat." Het blad noemt het dan ook een "interessant sociaal experiment" wat zich nu online afspeelt. "Het kan dus slagen en mislukken."

Dit jaar waren ook de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad, de Chinese president Hu Jintao en de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-il in de race voor de titel.