'RTL is CDA-propagandazender'

Icoon Televisie Frits Bom, voormalig vakantieman en tegenwoordig televisierecensent, heeft geconcludeerd dat RTL een CDA-bolwerk is. Vooral het gastoptreden van Jan Peter Balkenende in RTL Boulevard zou duiden op de politieke voorkeur van RTL. "In het kader van de door RTL gratis aan premier Balkenende ter beschikking gestelde zendtijd, volgde dan een uur lang CDA-verkiezingspropaganda voor lijstrekker Balkenende in RTL-Boulevard", aldus Bom.

Maar er zijn meer tekenen die er volgens Bom op duiden dat het RTL de christen-democraten prefereert. Zo is Frits Wester, de politiek verslaggever van RTL, een voormalig CDA-politicus. Ook is Fons van Westerloo, de hoogste baas van RTL, katholiek. Hij zou Balkenende een uur lang gratis verkiezingstijd in RTL Boulevard gegeven hebben, terwijl andere lijsttrekkers daarvoor niet in aanmerking konden komen. Op het RTL Nieuws zou Wester ook vol lof Balkenende promoten. Ook zou RTL dik betaald gekregen hebben om de Europese grondwet te promoten.

Bom vindt dat er sprake is van Afrikaanse toestanden. "Zelfs bij veel verdachte verkiezingen in het Oostblok of Afrika durft men zover niet te gaan, de zittende regeringsleider een uur lang kritiekloos het woord te geven om zich te laten herverkiezen", zegt hij stellig. "We hebben alle nieuwsuitzendingen en andersoortige televisieprogramma’s op het gebied van de binnenlandse politiek van die zender te wantrouwen"."Een uur lang CDA-verkiezingspropaganda"