Controle nieuwe handbagageregels Schiphol werkt niet

Icoon BinnenlandsSinds afgelopen maandag zijn er verscherpte handbagageregels te Schiphol. Er mogen alleen maar vloeistoffen mee in verpakkingen van maximaal 100 ml en dat in een zak met een totale inhoud van 1 liter. Verslaggevers van het Haarlems Dagblad hebben de proef op de som genomen om te kijken of deze regels in praktijk wel werken. Het bleek kinderlijk eenvoudig te zijn om een gel tube met inhoud van 150ml mee aan boord te krijgen. Daarbij was er ook nog een tube tandpasta van 75 ml. Dit alles was wel correct verpakt als afleiding.

De verslaggevers wisten met dit pakketje tot aan de gate zelf te komen. Ze zijn daarbij 2 controles gepasseerd, ook hadden ze diverse medewerkers gevraagd wat ze wel en niet mee mochten meenemen. Navraag bij een medewerker leverde het volgende antwoord op:

"Fles water mag niet mee, tandpasta wel. Maar in een zakje. En de gel? Dat zou ik niet weten. Het is allemaal nieuw. Ook voor ons. Maar het moet in de folder staan." De verslaggever vertelt dat hij het toch best zonde vindt en zegt het toch te gaan proberen "Ooh, dat kan. Best kans dat je er doorheen komt. Iedereen moet nog een beetje wennen."

Met dank aan de_dj voor de herschreven submit.