Office 2007 is klaar

Icoon Digital Microsoft heeft de ontwikkeling van Office 2007 afgerond. Eerst zullen bedrijven het programma kunnen gebruiken, waarna in januari de eindversie voor consumenten wereldwijd in de winkels zal liggen.

Vanaf 1 december kunnen consumenten met een gratis proefversie aan de slag. Deze kan gedownload worden op de website van Microsoft. Het kantoorpakket zal in 38 gelokaliseerde versies verschijnen, waaronder in het Nederlands. Het Office-pakket zal verschijnen in zeven verschillende edities. Ook zijn de Office-programma's los verkrijgbaar. Office is een kantoorpakket met onder andere de programma's Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Access en Publisher.

Microsoft probeert consumenten over te laten stappen op het nieuwe pakket door hen te wijzen op de veranderingen in Office 2007. Jaf Refkes, president van Microsoft's zakenafdeling, noemt Office 2007 de "grootste vernieuwing in de geschiedenis van het Office-pakket in meer dan tien jaar". Zo zal de nieuwe interface geen menu- en werkbalken meer tonen, maar een zogenoemde Ribbon-layout. Hoe deze nieuwe layout eruit ziet, kan je in de afbeelding zien.

Ook zal het makkelijker zijn om van taal te wisselen. Daarvoor hoef je niet een nieuw Office-pakket in de andere taal te kopen, maar kan je een losse licentie kopen voor een taalpakket. Daarmee koop je een spellingscontrole, synoniemenlijst en gebruikersinterface in een andere taal.De nieuwe layout van Office 2007. Grotere afbeelding