Meerdere vechtpartijen in Almelo's voetbal

Icoon BinnenlandsIn Almelo hebben zich gisteren verschillende grote vechtpartijen voorgedaan op en rond verschillende voetbalvelden in de Twentse gemeente. Bij het ingrijpen had de politie de grootst mogelijke moeite om de gemoederen weer tot bedaren te brengen.

De eerste melding ging over een voetbalkantine aan de Maardijk in Almelo. Hier was een groep binnengedrongen die met flessen gegooid had en vernielingen aangericht had. Toen de politie aankwam, was deze groep echter verdwenen. Inmiddels waren veertig tot vijftig clubleden op zoek naar de vandalen. Ze zochten de hele buurt af; het lukte de politie niet om ze van het plan af te brengen om wraak te nemen.

Op een gegeven moment kwam deze groep op het terrein van een voetbalclub aan de Koedijk in Almelo. Hier vonden ze in de kleedkamer een team van een Enschedese vereniging, waarop direct ingeslagen werd. Pas na tussenkomst van de politie werd het rustiger en konden de Enschedeërs naar huis. Niemand wilde aangifte doen. De groep vechtersbazen verklaarde achteraf dat er in het Enschedese team verschillende mensen zaten die bij de vernielingen in de kantine betrokken waren. Er zijn nog geen aanhoudingen gedaan.

Even later was er opnieuw een massale vechtpartij in Almelo. Op een voetbalveld aan de Veenelandenweg speelde thuisclub PH tegen Tubantia uit Hengelo. In de 34e minuut van de tweede helft scoorde PH de 3-2, waarna ook ineens iedereen op de vuist ging. Waarom is niet duidelijk. Zowel spelers, begeleiders als publiek van beide teams deden mee aan de vechtpartij. Op dat moment had de scheidsrechter het spel overigens al stilgelegd en was hij van het veld gelopen.