Vrouw gepakt met kilo cocaïne in kapsel

Icoon OpmerkelijkDe douane op Schiphol mag bij hun collega's van het Ierse Cork Airport in de leer. Een Amerikaanse reizigster is namelijk tijdens haar reis van Lagos naar Ierland met maar liefst een hele kilo cocaïne door de Nederlandse controle gekomen. De Corkse douane, ogenschijnlijk beter bekend met creatievere manieren om drugs te smokkelen, trof de cocaïne aan in het kapsel van de vrouw.

Over de haarconstructie was goed nagedacht. Het moest een boel ruimte bieden, staan als een huis en niet alleen functioneel van ontwerp zijn, dat zou in verkeerde zin opvallen. Uiteindelijk leek een jaren '60 kapsel, een zogeheten beehive, de perfecte keuze. De cocaïne werd keurig verpakt in acht zwarte katoenen pakjes en vastgezet in het haar. Gezien de hoeveelheid haarlak die nodig is om zoiets lang en stevig in de lucht te houden, zouden zelfs drugshonden niets in de gaten hebben.

Hoe de Ierse douane er toch in slaagde de vrouw te betrappen is vooralsnog niet bekend, maar het geeft te denken. Was er onbedoeld toch iets zichtbaar, of werd de vrouw gevraagd of er even in haar kapsel gevoeld mocht worden?


Retro én functioneel: de beehive!