Acteerprijs voor Ben Affleck

Icoon FilmActeur Ben Affleck heeft gisteren zijn eerste échte acteerprijs in ontvangst mogen nemen. Op de laatste dag van het filmfestival van Venetië verraste de jury vriend en vijand door de prijs voor het beste acteerwerk, de zogeheten Coppa Volpi, aan Affleck toe te kennen voor zijn werk in de film Hollywoodland. Het is Afflecks tweede grote prijs na zijn Oscar voor het script van de film Good Will Hunting.

Bij aanvang van het filmfestival leek Affleck hoogstens op een goede parkeerplaats aanspraak te kunnen maken. Hoewel hij meermaals door damesbladen verkozen werd tot knapste man, wilde het met zijn acteercarrière niet vlotten. Volgens menig filmcriticus presteerde Affleck op het grote doek niet veel beter dan een stuk wrakhout. De aanhoudende stroom kritiek werd hem op een gegeven moment bijna teveel, waardoor hij overwoog zich geheel op regie en productie te gaan richten.

Na dit kleine dipje en wat veranderingen op het persoonlijke vlak, keerde Affleck terug voor de camera. Met zijn rol in Hollywoodland wou Affleck een grote stap zetten richting erkenning door zijn vakgenoten, iets dat hem nu gelukt lijkt te zijn. Helaas voor Affleck hebben zowel de festivalbezoekers als de critici de Venetiaanse jury als incompetent bestempeld.


Ben Affleck: veelzijdig acteur