'Paris hackte voicemail Lindsay Lohan'

Icoon ShowbizzHet bedrijf Spoofcard.com heeft het contract van Paris Hilton opgezegd, omdat zij de voicemail van actrice Lindsay Lohan misbruikt zou hebben. Met behulp van Spoofcard kan de zogeheten 'Caller ID' van een telefoon worden aangepast.

Naast de rijke erfgename van de Hilton-hotelketens zouden er nog vijftig andere abonnees misbruik hebben gemaakt van de Spoofcard-dienst, aldus CBS News. Door de Caller ID aan te passen, was het mogelijk om andermans voicemail af te luisteren.

"We hebben stappen ondernomen om ervoor te zorgen dat mensen niet meer ongeoorloofd toegang kunnen krijgen tot een voicemail", stelt Mark Del Bianco, advocaat van Spoofcard. "We willen niet dat onze dienst hiervoor gebruikt wordt." Del Bianco is er heilig van overtuigd dat Hilton Spoofcard heeft gebruikt om de voicemail van Lindsay Lohan af te luisteren. "Alle telefoontjes die zijn gepleegd via onze dienst zijn gelogd."

Maar de advocaat van Hilton, Elliot Mintz, kan zich niet voorstellen dat zij zoiets zou doen. "Ze is niet aangeklaagd voor het hacken van Lohans voicemail", aldus Mintz. "Dat wil ik uit de wereld hebben. In het verleden hebben de twee problemen met elkaar gehad, maar Paris zou zoiets nooit doen."

In juli dit jaar werd Paris Hilton er nog van beschuldigd het wachtwoord van Lohans Blackberry te hebben gehad en via het apparaat allerlei 'ranzige en erg gemene berichten' te hebben verstuurd. De advocaat van Lindsay Lohan, Leslie Sloane Zelnick, verklaart dat Paris destijds níét degene was die de Blackberry had misbruikt. Ook nu denkt Zelnick dat Hilton niet Lohans voicemail gehackt heeft. De politie heeft de voicemailzaak inmiddels in onderzoek.

Met dank aan Bupatih voor de submit.