Barkeepers Hotel Arena jatten 200.000 euro

Icoon BinnenlandsDertien barmedewerkers van Hotel Arena in Amsterdam zijn drie weken geleden op staande voet ontslagen. De barkeepers hebben samen voor minimaal 200.000 euro uit de kas van de uitgaansgelegenheid gestolen, zo meldde directeur Paul Hermanides van Hotel Arena vandaag.

Hotel Arena schakelde een recherchebureau in nadat vermoedens waren ontstaan dat er geld verdween. Een jatsessie van de barkeepers werd vervolgens op camera vastgelegd. Drie weken geleden kregen de barkeepers ontslag aangezegd. "Zij omvatten het begrip fooi wel erg ruim en besloten een aanvulling uit de omzet te nemen", aldus Hermanides.

De directeur kan nog niet zeggen of er aangifte tegen de barkeepers zal worden gedaan. Er wordt momenteel nog onderhandeld over het terugbetalen van de schade. De bewuste barkeepers werkten enkel in de club, momenteel een hippe uitgaansplaats in Amsterdam, en niet in het bijbehorende hotel of café-restaurant van Hotel Arena. Er is inmiddels een nieuw team barkeepers ingehuurd.

Met dank aan tongytongylickylicky voor de submit.