Microsoft lanceert Windows Live Messenger

Icoon DigitalMicrosoft zal vandaag de nieuwe versie van het populaire Messenger-programma gaan lanceren. Al enige tijd is men bezig bij de softwaregigant om het Live-platform vorm te geven. Met de lancering van de definitieve versie van Windows Live Messenger komt het internetplatform weer een stap dichterbij.

WLM Logo (klein)Voor Microsoft is het Live-platform het alternatief op het scala aan internetdiensten van Google. Het omvat bijvoorbeeld een persoonlijke startpagina en een e-maildienst met 2 GB opslagruimte. Naast de online diensten biedt het platform dus ook software aan, bijvoorbeeld dus Windows Live Messenger en Windows Live OneCare, een totaaloplossing met daarin antivirus, antispyware, een firewall, prestatieverbeteringen en uitgebreide backupmogelijkheden.

Windows Live Messenger is al langer beschikbaar als bŤtaversie voor een selecte groep testers, deze is recent voor iedereen beschikbaar geworden. De definitieve versie van het programma kondigt zich automatisch aan bij huidige gebruikers van MSN Messenger of van een bŤtaversie van Windows Live Messenger. Windows Live Messenger is een update, de oude versie wordt overgeschreven (zowel MSN Messenger als Windows Live Messenger bŤta), maar uiteraard worden je contactpersonen en andere gegevens bewaard. Met de lancering gaat ook het .NET Passport voortaan door het leven als Windows Live ID. Het is niet nodig om een nieuw e-mailadres of Windows Live ID aan te maken.

Nu downloaden!
Gebruikers die niet willen wachten op de updatenotificatie kunnen de nieuwe versie hier direct downloaden of eerst de nieuwe functies bekijken op deze pagina. Windows Live Messenger is alleen beschikbaar voor gebruikers van Windows XP of hoger.

Windows Live Messenger
Windows Live Messenger