Edah verdwijnt uit het straatbeeld

Icoon EconomieDe 223 Edah-winkels worden deels omgebouwd tot 'EM-TE' en 'Golff' en deels tot 'Plus Markt'. Een laatste deel heeft nog een onbekende bestemming. Eigenaar Laurus heeft de Edah-winkels verkocht aan Sligro en Sperwer voor 221 miljoen Euro. Na 90 jaar komt er dus een einde aan de Edah.

Laurus moest de Edah-winkels verkopen van de banken omdat het bedrijf grote schulden en aanhoudene verliezen heeft. Het voltallige winkelpersoneel en veel andere Edah-medewerkers gaan mee over. Het winkelbedrijf heeft een jaaromzet van 880 miljoen euro.

Sligro zet zijn deel van de winkels om in de formules EM-TE en Golff en Sperwer in Plus. Winkels die zich niet lenen voor ombouw, worden doorverkocht. Om hoeveel filialen het hier gaat, is niet bekend. Vijftig Edah-franchisers zijn bovendien nog niet bij de transactie inbegrepen. "Met hen wordt nog gesproken", zegt Huub van Rozendaal, financieel directeur van de Sligro Food Group.

Laurus raakt overigens nog een formule kwijt. Ook de Konmar moet nog worden verkocht van de banken. Alleen Super de Boer blijft behouden.

Met dank aan snietmanen, jeldrik en ruffian voor de submit.