Stomdronken leraar zat aan kont 13-jarige

Sterling JohnsonDe 55-jarige Sterling Johnson (foto) uit St. Louis in de Verenigde Staten heeft deze week een abrupt einde zien komen aan een 22-jarige loopbaan als leraar. De man verscheen maandagochtend stomdronken in de klas. Terwijl hij obscene opmerkingen maakte tegen een leerlinge, greep hij een ander bij de kont en probeerde hij met zijn hand tussen de benen te komen van de 13-jarige.

Vervolgens droeg hij een derde leerling op om een fles cognac op te halen die hij in zijn auto had laten liggen. Een gealarmeerde moeder van één van de leerlingen arriveerde korte tijd later in de klas. "Toen ik binnenkwam zag ik dat de man nauwelijks op zijn benen kon staan en zichzelf onderzeek. Hij was stomdronken", verklaarde de moeder tegenover de media.

Het hoofd van de school stuurde Johnson vervolgens het schoolgebouw uit. De leraar gaf hieraan gehoor maar keerde even later weer terug, waarop hij werd gearresteerd door de inmiddels opgetrommelde politie. Volgens een moeder was het niet de eerste keer dat Johnson dronken was. Hij zou een voorwaardelijke veroordeling hebben. Na het incident werd in het klaslokaal nog een fles drank gevonden. Johnson is inmiddels geschorst, en zal vrijwel zeker worden ontslagen. Hij zal tevens worden aangeklaagd voor aanranding.