Dubbele racistische moord in Antwerpen

Icoon MisdaadIn Antwerpen zijn vanochtend een zwarte vrouw en een tweejarig meisje met een riot-gun doodgeschoten. Iets eerder schoot de dader ook op een Turkse vrouw. De Turkse vrouw ligt op dit moment in het ziekenhuis en verkeert in levensgevaar. Ze heeft onder andere een klaplong.

De achttienjarige dader, een skinhead met een extreemrechtse achtergrond, is vervolgens door de Belgische politie neergeschoten. Hij ligt Antwerpen in het ziekenhuis en wordt zwaar bewaakt. De politie gaat vooralsnog uit van racistische motieven. Hij was volgens de politie door het dolle heen en geenszins voornemens om het bij drie slachtoffers te laten.

De precieze relatie tussen de gedode vrouw en het meisje is overigens niet duidelijk. De meeste media zeggen dat de vrouw de au pair was van het meisje, maar onder andere De Telegraaf spreekt van een moeder-dochterrelatie.

Update 19:30
Inmiddels is bekend gemaakt dat de toestand van de Turkse vrouw stabiel is. Over de dader is nog van alles onduidelijk. De Belgische justitie spreekt van een "skinhead", maar een getuige zei tegen het Belgische persbureau Belga dat de jongen alleen aan de zijkanten van zijn hoofd kaal was en in zijn nek lang haar had.

De Belgische premier Verhofstadt heeft de moorden scherp veroordeeld en betitelde ze als "afschuwelijk en laf". Hij zei dat nu duidelijk moet zijn "waartoe extreem rechts kan leiden." Ook het Vlaams Belang betuigt zijn medeleven en zegt dat niets zo'n daad rechtvaardigt. Ze zeggen te hopen op de zwaarst mogelijke straf voor de dader.


De neergeschoten dader

Met dank aan Geertsema, justhg, kahaarin, Reigndear, Luke123 en Del_Toro voor de submit.