Canadese (12) vast voor drievoudige moord

MisdaadIn Canada is maandag een 12-jarig meisje gearresteerd op verdenking van een drievoudige moord. Ze zou haar vader, moeder en broertje hebben omgebracht. De stoffelijke resten van drie werden zondag door een speelkameraadje van het meisje ontdekt. Het incident vond plaats in Medicine Hat, Alberta; een rustige gemeenschap in het westen van Canada.

Het meisje werd gearresteerd in het bijzijn van een 23-jarige man, die vermoedelijk haar handlanger is. De politie zegt in het belang van het onderzoek geen mededelingen te kunnen doen over de aard van de relatie van de twee.

Update 10:02
De twee zijn inmiddels voor de rechtbank verschenen, zo meldt de Canadese pers. Tijdens de voorgeleiding hield het meisje haar ogen naar beneden gericht. Ze was gekleed in te wijd zittende gevangeniskledij.

De 23-jarige man Jeremy Allan Steinke blijkt overigens de vriend van het meisje te zijn. Volgens berichten hebben de twee elkaar ontmoet op een chatroom in een Gothic vampierenforum (Vampirefreaks.com) op internet. De afgelopen zes weken zou het meisje haar uiterlijk drastisch hebben veranderd in een punk-gothic verschijning.

Volgens een ingewijde zou het stel elkaar drie maanden geleden voor het eerst in levende lijve ontmoet hebben tijdens een punk-dance festival. Kennissen van Steinke hadden hem wel gezegd dat ze het leeftijdsverschil 'bizar' vonden. Maar hij had daarop laten weten dat niets hem van zijn jonge geliefde kon afhouden.

De rechtszaak zal begin mei hervat worden. Eerst moeten de twee verdachten nog advocaten krijgen toegewezen.

Met dank aan Del_Toro voor de submit.