Rechter verdacht van wurgpoging vriendin

Icoon Justitie Justitie heeft een rechter uit Leeuwarden aangehouden. De 48-jarige man wordt van poging tot doodslag op zijn OekraÔnse vriendin verdacht. Bovendien zou hij haar mogelijk hebben verkracht. Dat schrijft De Telegraaf vandaag.

Volgens de aanklacht zou de rechter de vrouw hebben geschopt en geslagen, onder andere tegen haar hoofd. Daarnaast zou hij hebben geprobeerd haar te wurgen, waarbij hij onder andere in haar nek heeft gebeten. De mishandeling zou zich tussen 21 en 23 oktober 2004 hebben afgespeeld.

Het slachtoffer en de rechter hadden elkaar leren kennen via een online chatbox. De OekraÔnse was voor de derde keer bij de rechter thuis, toen hij volgens haar plotseling in woede uitbarstte. Daarbij zou hij haar mishandeld en verkracht hebben.

Het Openbaar Ministerie (OM) gaat de rechter, die overigens op non-actief is gezet, vervolgen voor poging tot doodslag. Er is te weinig bewijs voor de vermeende verkrachting. Bij justitie in Leeuwarden is men volgens De Telegraaf diep geschokt over de zaak.

De rechter zal zich waarschijnlijk komende maand voor het eerst moeten verantwoorden, voor een andere rechter.

Met dank aan YubYub voor de submit.