Tien mille omzet bij illegale bingo

Icoon Politie Maandagavond heeft de Zeeuwse politie een inval gedaan in partycentrum De Vlaanderen in Sas van Gent. Daar vond een illegale bingo plaats met een opbrengst van 10.000 euro, ruim boven de wettelijke limiet van 1400 euro. Er waren 200 spelers aanwezig met een entreeprijs van 50 euro per persoon. Twee organisatoren van 42 en 54 jaar zijn direct aangehouden, een 41-jarige vrouw is in de omgeving van Oss opgepakt.

In het partycentrum vonden waarschijnlijk al maanden illegale bingo's plaats met tot 250 deelnemers per avond. Om die reden wordt ook de eigenaar van het centrum verhoord, maar ook vertegenwoordigers van de Sasse volleybalvereniging Savok, onder wiens auspiciŽn die avond plaatsvond. Volgens twee bezoeksters werd er al twee jaar wekelijks bingo gespeeld, dat nu Savok erbij was betrokken, was toeval. Elke paar maanden werd een andere vereniging erbij betrokken door de organisatoren, die niet verbonden waren aan de volleybalvereniging.

Ook de uitkeringsinstantie UWV en de Belastingdienst waren bij de inval aanwezig. De inval verliep rustig en de politie liet gewoon doorspelen terwijl enkele spelers werden verhoord. Deze waren zich echter van geen kwaad bewust. 'Maar ja, echt ontspannen zaten we niet meer te bingoŽn.'. De Belastingdienst nam een nog onbekend geldbedrag in beslag. Woensdag 8 maart werd er ook al een illegale bingo opgerold in het Gelderse Achter-Drempt. De politie kon nog niet melden of het dezelfde organisatoren betrof.

Met dank aan Annelies-1 voor de submit.