Rijkswaterstaat pakt overlast homo's A28 aan

Icoon BinnenlandsRijkswaterstaat begint deze week met het kappen van een flink deel van de bebossing bij de parkeerplaatsen De Kraaienberg en De Haere langs de rijksweg A28 (Utrecht - Zwolle). Het ontbossen, een proef van de overheid, gebeurt om de overlast die homoseksuelen op de rustplaats veroorzaken, te stoppen, aldus Rijkswaterstaat.

"Voorlopig moet worden gekeken of het werkt. Zo niet, dan liggen waarschijnlijk nog veel drastischer maatregelen in het verschiet", aldus Martin van den Bosch, weginspecteur van het district Veluwe bij Rijkswaterstaat. Bij drastischer maatregelen moet worden gedacht aan het afsluiten van afgelegen parkeerplaatsen langs de snelweg, in ruil voor een paar grotere 'met cameratoezicht'.

De dienst krijgt steeds vaker klachten te horen over openlijke seksuele activiteiten op de parkeerplaatsen en hinderlijk gedrag van mannen die op zoek zijn naar een sekspartner. Ook laten de mannen de overblijfselen van hun seksontmoetingen overal achter. Met politie en marechaussee is afgesproken dat er ook streng wordt gecontroleerd op onzedelijk gedrag.

Rijkswaterstaat heeft al eens eerder met het bijltje gehakt. Op parkeerplaats 't Ginkelse Zand, gelegen aan de rijksweg A12 (Arnhem-Utrecht), veroorzaakte homoprostitutie ook veel overlast. In de hekken van de Veluwse bossen, die de parkeerplaats scheidt van de snelweg, werden klaphekjes aangebracht. De mannen bleken hierop hun handelingen een stuk verder in het bos tot uitvoering te brengen, zodat niemand er last van had. Deze oplossing was langs de A28 echter onmogelijk. Een van de parkeerplaatsen grenst aan een dubbele spoorlijn en de andere parkeerplaats grenst aan het defensieterrein bij 't Harde, aldus een woordvoerder van Rijkswaterstaat.

Met dank aan YubYub en een onbekende FOK!ker voor de submit.