Bordeel trekt verlof in voor marinepersoneel

Icoon ShockingBij zowel de politie als het bordeel in Den Helder zijn volgend weekend alle verloven ingetrokken. De reden: 28 schepen van een Navo-vloot vol met vijfduizend marinemensen die de stad aandoen. Meerdere ondernemers willen een graantje meepikken van de stroom marinemannen.

Café Odeklonje biedt elke avond een speciaal feest. De hele avond staat in het teken van een striptease. Vier avonden achter elkaar gaan de vrouwen uit de kleren. "Want ik heb zelf gevaren", zegt kroegeigenaar Peter de Leeuw, "En als je dan als man na weken weer in een haven komt wil je maar één ding zien: een vrouw. En een biertje drinken. Nou, dat regelen wij dus".

Bij bordeel Moulin Rouge wordt op dit moment nog hard gewerkt om alles af te krijgen. Maandagavond gaan ze weer open. " We hebben hard doorgewerkt om klaar te zijn voor die invasie van marinemannen", aldus eigenaar Jan van Eck. VVV-directeur Jan Roelofsen is blij met de Navo-vloot. "Het is toch economisch gezien erg leuk. Als ze allemaal honderd euro uitgeven houden we er als stad toch een half miljoen aan over".