Britse gevangene hongert zichzelf dood

Icoon MisdaadDrie verschillende onderzoeken zijn gestart naar de dood van Terry Rodgers, een Brit die zich in de gevangenis doodgehongerd heeft. Hij wachtte daar zijn rechtszaak af voor de moord op zijn pasgetrouwde dochter in 2004. Vijf maanden lang heeft hij een hongerstaking volgehouden, maar op zaterdagavond bezweek hij. De onderzoeken moeten uitwijzen of alle procedures goed zijn nageleefd en of er geen misdaad heeft plaatsgevonden.

Waarschijnlijk is hij de tweede man in recente tijd die in een Britse gevangenis verhongerd is. De 57-jarige Rodgers was een voormalig hoofd van een beveiligingsbedrijf. In 2004 schoot hij zijn dochter, een paar weken nadat ze getrouwd was, dood. Pogingen om ontoerekeningsvatbaar te lijken mochten niet baten, en hij werd aangeklaagd voor moord. Hoewel hij er zelf niets over kwijt wilde, dachten vrienden dat zijn motieven een scheiding na dertig jaar huwelijk en financiële problemen waren.

Toen zijn eigen huwelijk strandde, trok hij bij zijn dochter en haar verloofde in. Nadat hij haar doodgeschoten had, verstopte hij zich in een bos waar de politie hem na drie weken vond.


Rodgers en zijn 23-jarige dochter op haar bruiloft in 2004


Met dank aan Herald voor de submit.