Brit verkrachtte stervende stiefdochter

tonks had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon JustitieEen Brit is in het Schotse Glasgow veroordeeld tot negen jaar cel wegens het verkrachten van zijn stervende stiefdochter. De 14-jarige Kerry Muchan was in juli 2005 bewusteloos geraakt nadat ze onder invloed van alcohol en drugs van een trap was gevallen. In plaats van hulp te halen, droeg de 50-jarige George McKee zijn stiefdochter naar zijn bed, waar hij haar verkrachtte.

Een familielid dat het tweetal later in bed aantrof, waarschuwde de hulpdiensten. Muchan overleed echter ruim twee uur later in een ziekenhuis. Behalve verwondingen aan het hoofd, veroorzaakt door de val, werd er bij de autopsie geconstateerd dat het meisje ook door de brute en gewelddadige verkrachting verwondingen had opgelopen.

In zijn uitspraak verweet de rechter McKee dat hij misbruik had gemaakt van de 'complete hulpeloosheid' van het meisje, terwijl hij had moeten zorgen voor medische hulp. Hij heeft een 'verschrikkelijke misdaad' begaan, die de maatschappij heeft doen walgen, zo oordeelde de rechter. De dader bekende schuld. Hij betoogde voor de rechtbank dat hij Kerry altijd als een echte dochter had behandeld. Na het uitzitten van zijn celstraf zal McKee nog drie jaar onder toezicht van justitie komen te staan.