Dieter Bohlen mag 'je' zeggen tegen Polizei

RM-rf (deels vertaald!) had ons via de nieuws-submit te melden:

Dieter BohlenVolgens een Duitse rechter mag Dieter Bohlen 'jij' zeggen tegen de politie in zijn land. De muzikant, die ooit aan de weg timmerde bij de band Modern Talking en tegenwoordig in Duitsland bekendheid geniet als jurylid bij Idols, was voor de rechter gesleept wegens het beledigen van een agent, die de beroemdheid had aangesproken op het fout parkeren van zijn BMW Z8.

"Zeg mijn waarde, doe eens niet zo pietluttig. Ieder jaar betaal ik jullie tien miljoen euro belasting", had Bohlen de ambtsdienaar in eerste instantie toegevoegd. Toen deze laatste daarop dreigde de wagen te laten wegslepen, reageerde Bohlen gepikeerd. "Als je daar opgewonden van raakt, dan moet je je daarop maar gaan bevredigen", verstond de agent, die de zanger tevens een obscene handbeweging zag maken. Hij klaagde Bohlen aan wegens belediging. Twee getuigen verklaarden echter voor de rechter dat Bohlen gezegd zou hebben: "Als je daar lol aan beleeft, moet je dat vooral doen." Bleef over de aanklacht dat de beroemdheid de politieman 'geduzt' had. Iets dat bij wet verboden is in Duitsland, en een boete van 500 euro kan opleveren.

De rechter sprak Bohlen echter vrij, aangezien Bohlen iedereen met 'jij' aanspreekt. "Het 'jij zeggen' tegen een politiebeambte is gezien het feit dat de heer Bohlen bij openbare optredens iedereen zo benadert slechts als onhoffelijkheid te bestempelen, zonder de bedoeling te kwetsen", luidde de uitspraak. De zanger is hiermee de eerste Duitser die een gerechtelijk vrijbrief heeft gekregen agenten te 'Duzen'.