Fred Benavente (Farce Majeure) overleden

LeefbaarFok en Vince_Taylor hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Fred Benavente (1926-2005)Tijdens een verblijf in Frankrijk is afgelopen vrijdag plotseling televisiemaker Fred Benavente (79) overleden. Hij stierf in zijn slaap aan een hartstilstand. Benavente maakte vooral naam als één van de leden van Farce Majeure. Het satirische NCRV-programma werd uitgezonden tussen 1966 en 1976 en tussen 1983 en 1986, en nam de politiek en de samenleving op de hak.

Het populaire programma met Benavente, Alexander Pola, Jan Fillekers, Henk van der Horst en Ted de Braak was onder meer bekend van de liedjes 'Dat is uit het leven gegrepen' en 'Kiele kiele Koeweit'. Dat laatste nummer, waarbij de Farce Majeure-leden als oliesjeiks verkleed waren, veroorzaakte tijdens de oliecrisis in de jaren 70 de toorn van de regering van Koeweit. Benavente werkte verder voor programma's als Zeskamp en Spel zonder Grenzen. Daarnaast was zijn markante stem te horen in tekenfilms (onder andere Ollie B. Bommel in 'Als je begrijpt wat ik bedoel') en commercials.

Benavente werd verleden jaar nog benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. De NCRV zal maandag bij zijn overlijden stilstaan.


Kiele Kiele Koeweit kwam ooit tot nummer 3 in de Top 40


-
Zie ook de FOK!review van de DVD 'Het beste van Farce Majeure!