Wouter Bos speelt in toneelstuk

Wouter Bos (PvdA) PvdA-leider Wouter Bos is vandaag te bewonderen in de rol van journalist in het toneelstuk 'De Tranen Van Den Uyl'. Het stuk is een 'theatrale herdenking' van de decembermoorden in Suriname in 1982, aldus de makers. Het gaat over een fictieve ontmoeting tussen een Nederlandse en een Surinaamse journalist: Han de Graaf, gespeeld door Wouter Bos en Jozef Slagveer, een van de slachtoffers van de decembermoorden.

De voorstelling wordt geregisseerd door PvdA'er John van Leerdam. Verder verschijnen er ook andere bekende Nederlanders en Surinamers op het toneel, zoals Kenneth Herdigein, Jetty Mathurin, Prem Radhakishun en JŲrgen Raymann. 'De Tranen Van Den Uyl' wordt opgevoerd in de Amsterdamse zaal Paradiso. De opbrengst komt ten goede aan een goed doel in Suriname.

Decembermoorden
Vijftien critici van het Boutersebewind werden op 8 december 1982 door militairen doodgeschoten. Deze militairen stonden onder het bevel van Desi Bouterse. Deze ontkent echter iedere betrokkenheid bij de moorden. Toch wordt hij door het Openbaar Ministerie in Suriname gezien als een van de verdachten.