Standbeeld Sneeuwvlokje gestolen

scannerrob had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsHet standbeeld van Sneeuwvlokje, de witte big, dat de Partij voor de Dieren (PvdD) geplaatst had op de Veluwe, is weg. In de nacht van zaterdag op zondag is het standbeeld uitgegraven en meegenomen. Het beeld was slechts enkele dagen geleden onthuld.

Met het beeld wilde de PvdD de blunders op het gebied van wildbeheer in Nederland onder de aandacht brengen. Het standbeeld van Sneeuwvlokje woog meer dan 200 kilo en was voor een gedeelte ingegraven. Het was geplaatst bij een wildhek op de Veluwe, in de buurt van een voederplek.

Het zwijntje Sneeuwvlokje kwam vorige maand ter wereld met een opvallende kleurafwijking. Het beestje is namelijk wit met een paar zwarte vlekken in plaats van lichtbruin met strepen, zoals gebruikelijk is voor pasgeboren wilde zwijnen. Het dier kwam in het nieuws toen Staatsbosbeheer bekend maakte de big niet te sparen als er zwijnen afgeschoten worden om de populatie gezond te houden. De PvdD zette toen een e-mailactie op om Sneeuwvlokje te redden.