'Happy slapping' trend in Groot-BrittanniŽ

Paladijn had ons via de nieuws-submit te melden:

In Groot-BrittanniŽ is een nieuwe trend ontstaan, die door de politie en slachtoffers ronduit misdadig wordt genoemd. In het kader van het zogenoemde 'happy slapping' (vrolijk meppen) spreken daders op straat of in de metro een willekeurige persoon aan, werken die tegen de grond en delen enkele flinke meppen uit. Van de mishandeling worden met een mobiele telefoon opnames gemaakt die vervolgens rondgestuurd worden.

Volgens de voormalige hoofdcommissaris van de Londense politie, Lord Stevens, zijn niet alleen de daders verantwoordelijk voor het meppen, maar ook degenen die de beelden via hun gsm verspreiden. Stevens noemt deze jongerencriminaliteit een sociale kanker. Hij is van mening dat premier Blair een parlementair onderzoek moet instellen naar zinloos geweld. Ook is hij voorstander van strengere straffen voor jeugddelinquenten.

Daarnaast zou Stevens graag een verbod zien op het dragen van een capuchon. Dit is ťťn van de karakteristieken van de daders, die zo hun identiteit geheim willen houden.