Vechtpartij tussen militairen en politie in Weert

calvobbes, D1, the-undertaker, JahWe, Yordeman en Ikook hadden ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

In Weert is een groep militairen afgelopen nacht op de vuist gegaan met de politie en marechaussee. Dit hebben de Koninklijke Marechaussee (KMAR) en de gemeente Weert vandaag bekend gemaakt. De vechtpartij liep zelfs zo uit de hand, dat de politie Limburg Noord versterking nodig had van de korpsen uit Oost-Brabant en Zuid-Limburg. Een 33-jarige militair uit Nieuwveen werd gearresteerd. De KMAR sluit niet uit dat er nog meer arrestaties zullen volgen.

Tijdens een afzwaaifeest van de KMS-militairen in een kroeg in Weert, ontstond er een handgemeen tussen de 33-jarige militair en een nog onbekende burger. Toen de politie uiteindelijk de militair arresteerde, werden de overige militairen woedend. Toen de politie enkele militairen wilde meenemen naar het politiebureau, ontstonden er schermutselingen. Er werden over en weer wat klappen uitgedeeld, waarbij twee mannelijke en twee vrouwelijke agenten flinke klappen kregen. Vervolgens belegerden de militairen het nabijgelegen politiebureau. Op dat moment werd de hulp van andere korpsen ingeroepen om de boel te sussen.

De burgemeester van Weert heeft inmiddels overlegd met de commandant van de Van Hornekazerne. De militairen zwaaien daar vandaag af, maar de burgemeester is van mening dat de betrokkenen moeten worden aangesproken op hun gedrag. De burgemeester is geschrokken van de agressie onder de militairen: "Men mag van militairen meer verantwoordelijkheidsgevoel verwachten."