Motor toestel Holland Exel valt uit in BraziliŽ

bakx had ons via de nieuws-submit te melden:

Icoon Binnenlands nieuws Een toestel van de Nederlandse luchtvaartmaatschappij Holland Exel is maandag in de problemen gekomen. Omdat ťťn van de twee motoren van de Boeing 767 uitviel, moest het toestel direct terugkeren naar de luchthaven in het Braziliaanse Recife, waar de vlucht ook vandaan vertrokken was. Alle 273 inzittende bleven ongedeerd.

De motor viel na ongeveer drie kwartier vliegen uit. Er zou geen brand zijn uitgebroken, maar er zouden wel vonken uit de motor geslagen zijn. Hoewel een Boeing 767 in principe op ťťn motor kan vliegen, besloot de piloot toch uit voorzorg direct terug te keren naar de luchthaven.

Voor de voorzorgslanding werd eerst kerosine geloosd. Na de landing moest de brandweer de remmen van het toestel koelen. "Het was even schrikken voor de passagiers", aldus een woordvoerder van de maatschappij.

Alle passagiers zijn inmiddels overgebracht naar hotels, en de luchtvaartmaatschappij werkt aan een vervangend toestel om de reizigers alsnog naar Amsterdam te vervoeren. Bovendien is er een eigen team technische specialisten onderweg naar BraziliŽ om daar het toestel te repareren.


Een Boeing 767 van Holland Exel op de Braziliaanse luchthaven Racife