Nieuw Rechts geweigerd en boos

De politieke partij van de Rotterdammer Michiel Smit, Nieuw Rechts, dreigt het partijcongres dat morgen gepland staat voor het stadhuis op de Coolsingel te houden. Er blijken namelijk geen gelegenheden te zijn die ruimte willen verhuren aan Smit en consorten. Als gastspreker voor het partijcongres was al Filip Dewinter van het Vlaams Belang geboekt.

Nieuw Rechts had in eerste instantie een zaal in het Rotterdamse restaurant Plaswijck van Van der Valk gehuurd, maar dat besloot bij nader inzien niet aan Smits partij te willen verhuren. Het Rotterdamse Holiday Inn hotel weigerde op het allerlaatste moment zijn medewerking.

De partij wil op het congres het tien-punten programma 'Houden van Nederland' presenteren voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Verder zal een ''Houden van Nederland''-cd worden gepromoot met daarop onder meer de nummers 'Oh jee, alweer een moskee' en 'Spreek Nederlands'.

Update 11:17
Nieuw Rechts-leider Michiel Smit heeft aangekondigd dat hij van plan is om vanmiddag de Coolsingel te blokkeren. Maar eerst zal een manifestatie worden gehouden bij het Holiday Inn hotel.

Volgens Smit was er al een contract met het hotel en werd een aanbetaling gedaan. Dreigtelefoontjes en klachten van het allochtone personeel zouden de reden zijn dat het hotel de partij toch weigerde. ''Ik heb een megafoon en we gaan pamfletten vor het hotel uitdelen.''

Na de manifestatie is Smit van plan om op de Coolsingel ''een flinke heisa'' te gaan maken. ''We zijn van plan de Coolsingel te blokkeren en ik wil met een hamer het partijprogramma op de deur van het stadhuis spijkeren.''