Pa Tokkie hoeft niet naar de bajes

Gerrie Ruijmgaart, alias Pa Tokkie, hoeft niet naar de gevangenis. Dat heeft de rechter afgelopen week bepaald. De vader van de bekendste aso-familie van Nederland bleek een werkstraf van 120 uur niet te hebben volbracht. Hij dreigde daarom voor drie maanden achter de tralies te belanden.

Ruijmgaart stelde dat hij de alternatieve straf door alle commotie en aandacht in de afgelopen periode helemaal vergeten was. De rechter bleek gevoelig voor die argumentatie. Volgens advocaat Groeneveld van Plasman Advocaten hield de rechtbank ook rekening met het feit dat Hannah Tokkie niet zonder haar echtgenoot, van wie ze overigens formeel gescheiden is, kan. "Mijn cliŽnt krijgt nu een tweede kans. Formeel zou hij nu drie maanden de cel in moeten, maar gelet op de persoonlijke omstandigheden mag hij alsnog met een alternatieve straf aan de slag", verklaarde Groeneveld.

Pa Tokkie was de rechter zeer dankbaar. "Kijk, achter de tralies kost ik alleen maar geld, met een werkstraf maak ik me verdienstelijk voor de maatschappij", reageerde hij. Samen met zijn gezin vertrekt Ruijmgaart overigens deze maand voor een vakantie naar Lloret de Mar in Spanje. Daar hoopt de familie na alle drukte weer een beetje op adem te komen.


Pa Tokkie (rechts) blijft vooralsnog op vrije voeten