Radio-crew geschorst na liedje over tsunami

Reya herschreef en submitte via de nieuws-submit het volgende bericht, waarvoor dank:

Zeven medewerkers van het ochtendprogramma van de Amerikaanse radiozender WQHT-FM Hot 97 zijn geschorst vanwege een gewaagd liedje over de tsunami in Azië. Het liedje, een parodie op We are the World uit 1985, werd door veel luisteraars als schokkend ervaren. Duizenden mensen dienden een klacht in. Daarop besloot de directie van het station de programmamakers te schorsen.

You can hear God laughing, 'Swim you bitches swim', zo luidt één van de passages uit het gewraakte nummer. En in een ander stuk werd gezongen: Go find your mommy/I just saw her float by/a tree went through her head/and now the children will be sold to child slavery. Aanvankelijk kwalificeerde de directie van het radiostation het liedje wel als 'moreel onverantwoord', maar de verantwoordelijken werden vooralsnog niet op non-actief gesteld. Na vele dringende oproepen van luisteraars werd de zevenkoppige crew, waaronder de presentatrice Miss Jones, echter toch geschorst.

Het is niet de eerste keer dat WQHT-FM Hot 97 op omstreden wijze in het nieuws komt. Eerder werden al twee presentatoren geschorst vanwege misplaatste opmerkingen rond het overlijden van de R&B-zangeres Aaliyah. Ook werd een presentator van Sky Sports deze week de laan uitgestuurd na een grap over de tsunami.