Gedwongen tongzoen: 20 maanden cel

Icoon misdaad nieuws De rechtbank in Zwolle heeft een allochtone zwerver veroordeeld tot twintig maanden celstraf plus de betaling van 2200 euro smartengeld, wegens het dwingen van een meisje tot een tongzoen. Volgens de rechter is er in juridische zin sprake van verkrachting, hetgeen deze strafmaat rechtvaardigt.

De 35-jarige man pleegde het delict in oktober van het vorige jaar. Toen hij het meisje dwong tot de tongzoen, beet zij een stuk van zijn tong af. Hij stonk op dat moment naar zweet en alcohol. Daarna rende het meisje weg. Volgens de zwerver is verkrachting een veel te groot woord: "Ik wilde het meisje geen pijn doen, ik wilde haar alleen zoenen."

De dakloze T.T. is afkomstig uit Ethiopië en wordt inmiddels beschouwd als een ongewenste vreemdeling. Hij heeft al jaren alcohol- en drugsproblemen en is ook een keer opgenomen in een psychiatrische kliniek. Jarenlang leidde hij een zwervend bestaan in en rond Zwolle.

Bemoeienis Nieuw Rechts met zaak
In de zaak heeft de politieke partij Nieuw Rechts zich enigzins gemengd. Namens de partij zal het meisje een bloemetje krijgen voor haar getoonde moed. "Wij vinden dat dit meisje wel een bloemetje verdient na wat haar is overkomen." De politieke partij overhandigt de bos volgende week tijdens de jaarlijkse partijborrel.