Germaine C. zit ondergedoken

Icoon Binnenlands nieuws De vrouw die vorige week Ali el B., beter bekend als de tasjesdief, doodreed, zit nog altijd ondergedoken op een geheim adres. Het Parool meldt dit vandaag. Volgens haar advocaat, van der Waal, is Germaine C. "in een nachtmerrie terecht gekomen." Door de berichtgeving in de media zou ze verward zijn en wordt ze nerveus.

Desondanks is C. blij dat de media-aandacht afnemende is. Daarnaast kreeg ze de afgelopen dagen tientallen steunbetuigingen binnen via haar advocaat. De strekking van de mailtjes, faxen en telefoontjes is: 'Sterkte', 'Succes met de zaak' en 'Kunnen we een bloemetje sturen?'

Daarover zegt haar advocaat: "Mijn cliŽnte zit niet te wachten op die collectieve verontwaardiging en de hype. Ze heeft het liefst dat het stil wordt rond haar zaak en hoopt dat justitie die zorgvuldig behandelt. Ze vindt het verschrikkelijk verdrietig wat er is gebeurd en voelt zich onzeker over de toekomst. Het liefst heeft ze dat leven terug van voor vorige week maandag kwart over zes."

De maat van El B., die medeplichtig was aan de diefstal van de tas van C., is inmiddels vrijgelaten, in afwachting van de rechtszaak. Justitie wil hem middels het snelrecht berechten. Zijn verklaring over de fatale afloop blijft geheim.