BelgiŽ haalt 38 miljoen op voor AziŽ

Skeleton had ons via de nieuws-submit te melden:

Ook onze Zuiderburen hebben hun medeleven getoond met de slachtoffers van de tsunami in AziŽ. Een grote inzamelingsactie gisteren op radio en televisie bracht ruim 38 miljoen euro op.

Overdag stonden drie radiozenders volledig in het teken van rekeningnummer 1212, goed voor meer dan drie ton. In de avond volgde een televisieuitzending van het publieke TV1 en de commerciŽle zender VTM. Onder leiding van Bart Peeters en Koen Wauters (Clouseau) werden showelementen, artiesten en informatie over de ramp afgewisseld. Tijdens de TV-show zaten 1700 mensen, waaronder een groot aantal prominenten, in een callcenter om alle giften te noteren.

Om de opbrengst verder op te drijven beloofden de presentatoren halverwege de uitzending om hun haar te millimeteren mocht de teller boven de 37,5 miljoen uitstijgen. Dit bedrag is gehaald en de beide heren hebben ter plekke hun belofte ingelost.

Het eindbedrag is overigens een totaal voor heel BelgiŽ. Gelijktijdig met de Vlaamse TV-actie werd ook in WalloniŽ een benefietuitzending gemaakt. Daar werkten de publieke RTBF en commerciŽle RTL-TVI samen.

© VRT Nieuws
De eindstand van de benefietactie in BelgiŽ