Merknaam 'Commodore 64' komt terug

Het merk Commodore 64, erg bekend bij de oudere gamers, komt weer terug. Het bedrijf Tulip Computers International BV dat de rechten van Commodore sinds 1997 in zijn bezit had, heeft de rechten doorverkocht aan het bedrijf Yeahronimo Media Ventures Inc. voor 24 miljoen euro.

Yeahronimo zal de naam gebruiken om de herkenbaarheid van zijn services te vergroten en hoopt geld te kunnen verdienen door de verhoogde interesse in oudere games en computers. De oudere games zullen gespeeld kunnen worden door het gebruik van een website genaamd "Commodore World" en ook zal het bedrijf MP3-spelers onder het merk Commodore uit gaan brengen.

Yeahronimo is ook van plan om actie te ondernemen tegen copyright-schendingen van de Commodore merknaam in de Verenigde Staten.

Manager Ben van Weijhe van Yeahronimo zei over deze overname in een interview: 'We krijgen veel vragen van de fans, die er nog in grote getalen zijn en Commodore zien als hún merk, over wat er gaat gebeuren met de naam. We gaan met hen praten om te kijken welke producten en diensten Commodore gaan aanbieden.'


Een handleiding voor de Commodore 64.