Makers 'Fantastic Four' balen van Pixar

De makers van de film 'Fantastic Four' zijn niet blij met 'The Incredibles' van Pixar. Dankzij deze succesvolle animatiefilm moeten zij 20 miljoen dollar investeren om hun film beter te maken. Beide films gaan over een familie van superhelden die elastisch en sterk zijn, onzichtbaar kunnen worden of kunnen veranderen in vuur.

20th Century Fox vond vooral dat de rek-effecten van Mr. Fantastic flink verbeterd konden worden na het zien van The Incredibles. Elastigirl ziet er zo indrukwekkend uit in de Pixar-film dat de filmmaatschappij niet achter wilde blijven. Fox had juist geld willen besparen op het uitrekken van Mr. Fantastic.

Ook het einde van The Incredibles leek wel heel erg op dat wat de schrijvers voor Fantastic Four hadden bedacht. Om toch nog origineel voor de dag te komen wordt het einde van de film aangepast. Fantastic Four is overigens géén rip-off van The Incredibles, maar eerder andersom. De vier helden werden decennia geleden al geïntroduceerd in de gelijknamige comicbook. Pixar heeft overigens toegegeven dat ze zich bij sommige superkrachten hebben laten inspireren door de Fantastische Vier. De film staat gepland voor de zomer van 2005.


The Fantastic Four, geen rip-off van The Incredibles.