Fortuyn-websites ruziŽn over prijs

Wat bedoeld was als een 'postuum eerbetoon aan Pim Fortuyn' en een 'stimulans voor personen die het gedachtegoed van de vermoorde politicus op een waardige wijze uitdragen', is bij de tweede editie al uitgelopen tot onenigheid tussen beide organiserende websites. Op het laatste moment besloot de organisatie van de Pim Fortuyn Awards 2004 de prijs voor de 'Fortuynist van het Jaar' niet uit te reiken. Reden was dat de door internetters gekozen kandidaat niet de goedkeuring kon wegdragen van de organisatiecommissie.

Het gedrag en de uitingen van winnaar Paul Meijer van de fortuynistische splinterpartij Forza! Nederland waren volgens een verklaring op de website PimFortuyn.com op te veel verzet gestuit bij de jury, met onder meer broers Simon en Marten Fortuyn en ex-LPF-Kamerlid Hans Smolders in de geledingen. Dit was tegen het zere been van de website Pim-Fortuyn.nl, die de verkiezing mede-organiseerde maar zich prompt distantieerde van de uitslag. In een verklaring stelden de personen achter de laatste website het vreselijk te vinden dat hiermee het zoveelste bewijs geleverd wordt dat Fortuynisten niet in staat zijn op een fatsoenlijke en doelgerichte manier samen te werken.

Van Gogh 'meest Fortuynlijke Opinievormer 2004'
De drie awards die wel verkozen werden leverden niet echt een verrassing op. De vermoorde filmmaker en columnist Theo van Gogh werd postuum uitgeroepen tot 'Meest Fortuynlijke Opinievormer 2004', en volgde daarmee Telegraaf-columnist Bob Smalhout op. De 'Meest Fortuynlijke Politicus 2004' werd, hoe kan het haast anders, Geert Wilders. Vorig jaar ging LPF'er Joost Eerdmans nog met de eer strijken. Behalve de prijzen voor de politicus en de opinievormer was dit jaar ook de award voor de 'Meest Fortuynlijke Columniste van 2004' ingesteld. Metro-columniste Pamela Hemelrijk werd de winnaar van deze prijs.

De Pim Fortuyn Award
Eťn van de awards kan in de kast blijven