Wilders mag zo terug naar de VVD

pberends en sizzler hadden ons via de nieuws-submit te melden:

Het van de VVD afgescheiden Kamerlid Geert Wilders is weer van harte welkom binnen die partij, ''maar dan moet Wilders wel zelf het initiatief nemen. Van ons zal geen uitnodiging uitgaan'', zo heeft VVD-fractieleider Jozias van Aartsen laten weten. Volgens Van Aartsen is Wilders ''elk uur van de dag welkom, zonder enige voorwaarde vooraf.''

Wilders, die momenteel volgens de peilingen in zetelaantal de tweede partij van Nederland zou zijn, bedankt echter voor de eer. Naar eigen zeggen hebben de afgelopen weken al diverse bewindslieden en regionale voorzitters (partijbaronnen) van de VVD hem benaderd met het verzoek terug te keren. Wilders: ''Toen ik op één zetel stond, heb ik ze niet gehoord. Mij zien ze daar dan ook niet terug.'' De politicus scheidde zich eerder dit jaar af van de VVD omdat hij wilde zeggen wat hij vond en onder alle omstandigheden tegenstander bleef van Turkije als nieuw EU-land.

Wilders zegt dat hij nog deze week bij de Kamer van Koophandel 'De Stichting Groep Wilders' zal aanmelden. Vanaf dan kunnen sympathisanten hem financieel steunen.


''Mij zien ze daar niet meer terug''