Eerste transseksueel in professionele sport

Het Australian Woman's Open golftoernooi zal in maart een primeur hebben met de eerste deelname van een transseksueel aan een professioneel vrouwentoernooi. De 37-jarige Mianne Bagger onderging acht jaar geleden een geslachtsverandering van man naar vrouw. "Dit is een droom die werkelijkheid wordt", vertelt Mianne Bagger. "Ik speel al van kinds af aan golf, maar ben pas vorig jaar augustus professioneel gaan spelen, dus het heeft lang geduurd."

Hoewel de meeste andere deelneemsters geen problemen met Bagger hebben, geeft ze toe dat er ook enkelen zijn die er meer moeite mee hebben. "Ik heb al veel goede vriendinnen overgehouden aan de golfsport, maar sommige vrouwen kunnen me moeilijk accepteren. Ze hebben me er echter ook nooit op aangesproken en voor de meeste speelt het geen rol. Voor de meeste mensen ben ik gewoon ťťn van de meiden die aan het spelen zijn."

Mianne BaggerEen woordvoerster van de Australische organisatie voor vrouwengolf, de WGA, zei dat de bond geen problemen had met de nieuwste golfsensatie van AustraliŽ. "Mianne speelt al jaren bij de amateurs waar we ook geen regels tegen deelname van transseksuelen kennen. Er is geen enkele reden waarom ze haar carriŤre niet door kan zetten in een professioneel toernooi". Mianne hoopt dat er een dag komt dat ze niet meer als 'de transseksuele golfster' wordt gezien. "Mensen zouden zich moeten realiseren dat er heel veel mannen en vrouwen rondlopen die transseksueel zijn. Maar relax mensen, we bijten niet."