Communicatiesysteem A'dam al dagen plat

Sinds woensdag ligt het communicatiesysteem voor ambulancediensten in Amsterdam, het zogeheten C2000 systeem, plat. De ambulancediensten moesten weer overschakelen naar het analoge systeem, aldus een woordvoerster.

Vrijdagmiddag zou het probleem opgelost moeten zijn. Het is de bedoeling dat de diensten, die gebruik maken van het C2000 systeem, vanaf maandag weer overstappen op het systeem. "Dit weekend wordt alles nog een keer gecontroleerd, en dan kan maandag alles weer omgezet worden", aldus de woordvoerster.

In juni werd het nieuwe systeem geïntroduceerd in Amsterdam, echter in augustus moesten de ambulancediensten alweer overschakelen op het oude systeem, omdat er gesleuteld moest worden aan de computers. De overstap na het sleutelen liep vertraging en de dekking bleek niet optimaal te zijn. Er werden toen nog twee zendmasten bijgebouwd.

AmbulanceEerder waren er in Zuid-Limburg al dergelijke problemen. De oorzaak van deze problemen was een technische storing in de hoofdserver van Venlo. Nog steeds is C2000 een omstreden systeem omdat het meer geld kost dan was gepland, maar ook wordt er getwijfeld aan de werking van het systeem.