Steve Irwin: "Ik ben geen slechte vader"

Gumtree had ons via de newssubmit het volgende te melden:

'Crocodile Hunter' Steve Irwin is gekwetst door de aantijgingen van kinderverwaarlozing, die hij naar zich toe heeft gekregen nadat hij vrijdag zijn baby op slechts enkele meters afstand van een krokodil had gehouden. Irwin zei dat zaterdag in een eerste reactie.

"Ik ben gekwetst. Ik ben zo erg gekwetst als ik kan zijn," aldus Irwin tegen journalisten buiten zijn Australia Zoo reptielenpark in Australië. Vooral de vergelijkingen met zanger Michael Jackson, die zijn baby over de rand van een balkon hield, hebben hem veel pijn gedaan.

De regering van de deelstaat Queensland gaat bekijken of er door Irwin wetten zijn overtreden. Tientallen mensen belden het departement nadat de beelden van Irwin, die een krokodil voerde met zijn kind op de arm, op het nieuws waren verschenen. De politie heeft al gezegd Irwin niet voor de actie te zullen vervolgen.

Volgens de Irwins was hun kind geen moment in gevaar. Ze begrijpen de angst van de mensen en hebben verzekerd dat het niet meer zal gebeuren. "Als ik de tijd weer had zou ik het misschien anders hebben gedaan. Maar het gaat om zichtbaar gevaar, ik had de volledige controle," aldus Steve Irwin.

Een foto van de gebeurtenis is hier te vinden.